23 Aralık 2011 Cuma

Tavuklu Şehriye Salatası



Hem görünümüyle hemde tadıyla gerçekten farkı bir salata çeşidi. Misafirlerinizin ilgisini çekeceğini düşündüğüm bir tarif. İşte malzemeleri...

Malzemeler :
  • 1 paket tel şehriye
  • 1 tavuk göğsü
  • 3-4 orta boy havuç
  • yarım demet maydanoz
  • 6-7 adet büyük boy kornişon turşu (normal salatalık turşusuda olur)
  • tuz
  • 1 adet limon
  • sıvı yağ
  • sıcak su
Yapılışı :
Tencereye az miktarda sıvı yağ koyuyoruz ve şehriyelerimizi kavuruyoruz.Kavrulan şehriyelerin üzerine sıcak su ekliyoruz ve şehriyeler suyunu çekip yumuşayana kadar pişiriyoruz (tıpkı pilav yapar gibi). Tencereden alıp başka bir kaba döküyoruz ve üzerine biraz daha sıvı yağ gezdirerek yapışmadan soğumasını sağlıyoruz. Diğer tarafta tavuk göğsünü haşlayıp uzun uzun didiyoruz. Havuçları rendenin büyük kısmıyla rendeliyoruz. Maydanozları çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz. Turşularımızıda küp küp doğradıktan sonra bütün malzemeleri şehriyeye katıp karıştırıyoruz. En son olarak bir kapta limon, sıvı yağ, tuzu karıştırıyoruz ve diğer malzemlere katıyoruz . Afiyet olsuuun...

1 yorum:

  1. Görüntü olarak çok hoşuma gitti. Hafta sonu misafirlerime denedim. Çok beğendiler. Ellerinize sağlık. Bundan sonra sıkı takipçinizim.

    YanıtlaSil


Genel Genel