19 Aralık 2011 Pazartesi

Kuru Biber Kızartması

Malzemeler:
  • 1/2 kg kurutulmuş yeşil sivri biber (hafif acı olursa çok güzel oluyor)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz
  • sıvı yağ
  • sıcak su
Yapılışı :

Yaz aylarında kendimizin hazırlayıp kuruttuğu yada aktarlardan, marketlerden satın alabileceğimiz kuru sivri biberlerimizi 25-30 dakika  kadar sıcak suda haşlıyoruz. Sonra suyunu süzüyoruz ve çok az sıvı yağ ile ince doğranmış sarımsakları ekleyip kısık ateşte kızartıyoruz. Kızarttığımız biberleri bir servis tabağına alıyoruz. Diğer tarafta yine az sıvı yağda kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domatesleri soteliyoruz. İçine domates salçasını  ve tuzu ekledikten sonra 1-2 dakika daha soteliyoruz. Sonra domatesli sosumuzu servis tabağına aldığımız biberlerin üzerine döküyoruz. . Afiyet olsuuun...(Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel