26 Aralık 2011 Pazartesi

Duvaklı Pilav


Malzemeler :
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
üst malzemesi
  • 200 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 avuç badem
  • bir tutam maydanoz
  • karabiber
  • çok az kimyon
Yapılışı :
Pirinci yıkayıp ılık tuzlu suda 1 saat kadar bekletiyoruz. tereyağını tencerede kızdırıp üzerine pirinci süzüp ekliyoruz ve pirinçler tane tane olana kadar kavuruyoruz. Sonra üzerine sıcak su ve bir miktar tuz ekleyerek kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz. Diğer tarafta soğanı ve kıymayı çok az yağda kavuruyoruz ve içine baharatlarını atıyoruz. Bademi ayrı bir yerde kavurup harca ilave ediyoruz. Son olarak maydanozlarıda ilave ediyoruz. Derin bir çorba kasesine önce kıymalı harcı koyuyoruz. Üzerine biraz sıkıştırarak pilavımızı ekliyoruz ve servis tabağına ters çevirerek sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel