15 Aralık 2011 Perşembe

Patatesli Kıtır Börek



Misafirlerinize kolaylıkla hazırlayıp sunabileceğiniz çıtır çıtır bir  börek. Tadı azda olsa milföyden hazırlanmış bir böreği andırsada aslında bir yufka böreği. İşte malzemeler...

Malzemeler:
  • 3 adet ince yufka
  • 1/2 su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • un
İç Malzemesi :
  • 3-4 büyük boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
  • kırmızı toz biber
Yapılışı :

Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırıyoruz. Sonra yufaklarımızdan birini tezgaha seriyoruz. üzerine yağ karışımından bolca sürüyoruz. Bir ucunu yufkanın yarısına gelecek yere kadar ikiye katlıyoruz. Oraya tekrar yağ sürüyoruz ve üzerine çok aşırı olmamak kaydıylaelek yardımıyla un eliyoruz. Sonra yufkanın diğer iki kenarını da içe doğru 7-8 santim kadar katlıyoruz (Bu haliyle yufkamız ağzı açık bırakılmış büyük bir mektup kağıdına benzeyecek).  Diğer tarafta soğanları küçük küçük doğrayıp çok az sıvı yağda pembeleşene kadar soteliyoruz. Haşlanmış patatesleri soğanın içine rendeleyip bir iki kez çeviriyoruz. Baharatlarıda katıp ocağın altını kapatıyoruz. Hazırladığımız iç harçtan yağlanmış yufkanın düz olan kısımına bolca koyuyoruz ve ağzı açık kısmına doğru rulo yapıyoruz. Diğer yufkalarıda bu şekilde hazırladıktan sonra 15-20 dakika yufkalar yağı çekene kadar bekliyoruz ve üzerine isteğe bağlı olarak yumurta sarısı sürüyoruz. Yada sadece yağ sürerek önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında börekler kızarana kadar pişiriyoruz.  Afiyet olsuuuun...

1 yorum:


Genel Genel