28 Aralık 2011 Çarşamba

Muzlu Elmalı Çikolata Topları (Çikotop)



Malzemeler :
  • 40 adet sade petibör bisküvi
  • 1 adet elma
  • 1adet muz
  • yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
  • yarım çay bardağı damla çikolata
Sosu için :
  • 1 paket çikolata sos
  • 2,5 su bardağı süt
Yapılışı :
Öncelikle sütle birlikte çikolata sosunu pişirip soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta bisküvileri rondoda incecik çekiyoruz. İçine muzu ve elmayı rendeleyip ekliyoruz sonra ceviz ve damla çikolatayı ekleyip yoğurarak hamur haline geitiriyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlıyoruz ve servis tabağına diziyoruz topların üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz çikolata sosunu döküyoruz. Toplara kürdan batırarak servise sunuyoruz. Afiyet olsun...
Not : Çikolata sosusunun kestane aromalısını kullanılmasını tavsiye ederim. Bu şekilde tatlı kestane şekerine benziyor.

2 yorum:

  1. YILBAŞI İÇİN DEĞİŞİK VE ŞIK TATLI TARİFLERİ ARIYORDUM. BU TARİFİNİZ GÖZÜME ÇOK GÜZEL GÖRÜNDÜ. YILBAŞI GECESİ İÇİN MUTLAKA DENEYECEĞİM. ELLERİNİZE SAĞLIK. BU ARADA YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.

    YanıtlaSil
  2. Hanzade&zade6 Ocak 2012 12:57

    Muz, elma,ceviz, hepsi bir arada birde üstüne çikolata sos gelmiş. Kesinlikle denenmesi gereken bir tarif. Mutlaka yapıcam. Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil


Genel Genel