3 Aralık 2011 Cumartesi

Çikolata Soslu Kek


  Malzemeler :
  • 2 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 fincan su
keki ıslatmak için;
  • 1,5 su bardağı süt
krem şanti;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket sade krem şanti
çikolata sos;
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata sos
Yapılışı :

Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Sonra kek malzemelerini katıyoruz ve düşük devirde çırpıyoruz. Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama yada yuvarlak borcama döküyoruz. Çok ince görünüyor bu sizi korkutmasın .Piştikden sonra kabarıyor. 180 derece fırında pişiriyoruz. Çıkar çıkamz üzerine 1,5 su bardağı süt gezdiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta krem şanti hazırlayıp soğumuş kekein üzerine sürüyoruz. Tencerede çikolata sosu pişirdikten sonra soğutuyoruz ve onuda krem şantinin üzerine döküyoruz. 1 gece dolapta bekletttikten sonra dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel