16 Aralık 2011 Cuma

Ev Yapımı Karışık Pizza



Malzemeler :
Hamuru için ;
  • 2 büyük çorba kasesi un
  • Yarım paket yaş maya ya da 1 paket kuru maya
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ılık su
Sosu için;
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • yarım soğan rendesi
  • 1 büyük diş sarımsak
  • sıvı yağ
Üst malzemesi ;
  • mantar, sucuk, salam, sosis, siyah zeytin, yeşil zeytin, yeşil biber, mısır, kaşar peyniri rendesi (isteğe göre çeşitlendirilebilir)
Yapılışı :
 Hamuru için bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz. Sonra 15-20 dakika sıcak ortamda mayalandırıyoruz. Sonra yağlanmış borcam tepsi yada her hangi bir fırın tepsisine yarım santim kalınlığında hamuru yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hamur ele yapışmayacak şekilde (beyaz görünümlü olacak pembeleşmesine izin verilmeden) pişiriyoruz. Diğer tarafta soğanı rendeliyoruz. Dövülmüş sarımsak, salça ve sıvı yağ ile karıştırıp fırından çıkardığımız sıcak hamurun üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz.  İnce ince doğradığımız kaşar peynir dışındaki üst malzemeleri de salçalı karışımın üzerine serdikten sonra tekrar fırına veriyoruz. Hamuru ve üst malzemeleri piştikten sonra fırından çıkarmaya yakın rendelenmiş kaşarı üzerine döküyoruz ve kaşar peyniri eriyene kadar fırında tutuyoruz. Fırından çıktıktan sonra  üçgen dilimlere ayırarak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel