23 Aralık 2011 Cuma

Mayalı Açma


Yumuşacık açma tarifi arayanlar için harika bir tarif..  Hamur iki kez mayalandığı için normalden çok daha yumuşak oluyor. Denemenizi mutlaka tavsiye ederim.

Malzemeler :
1. sefer için
  • 1,5 kibrit kutusu yaş maya
  • 1,5 kahve fincanı şeker
  • 5 kahve fincanı ılık su
  • 3,5 su bardağı un
2. sefer için :
  • 2 yumurta
  • 5 kahve fincanı ayçiçek yağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un
üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • çörek otu
Yapılışı :
Hamuru hazırlarken ilk olarak 1.seferdeki malzemeleri karıştırıp 15-20 dakika mayalandırıyoruz. Sonra mayalanan hamurun üzerine ikinci sefer için olan malzemeleri koyarak kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu iyice özleştirene kadar yoğuruyoruz. Sonra yaklaşık 35-40 dakika kadar daha mayalandırıyoruz( hamurun durumuna göre mayalandırma süresini artırıp azaltabilirsiniz).
En son olarak hamurumuza açma şeklini veriyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp  çörek otunu dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel