26 Aralık 2011 Pazartesi

Arnavut Ciğeri ve Soğan Piyazı



ARNAVUT CİĞERİ İÇİN MALZEMELER :
  • 1/2 kg dana ciğeri
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1/2 çorba kaşığı kırmızı toz biber
  • tuz
  • kızartmak için sıvı yağ
  • 3 adet küçük boy patates
SOĞAN PİYAZI İÇİN MALZEMELER :
  • 2-3 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • bir tutam maydanoz
  • tuz
  • yarım limon suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI :
Öncelikle kırmızı toz biber,tuz ve unu karıştırıyoruz. Sonra küp küp doğradığımız dana ciğerlerini unlu karışıma buluyoruz ve bir elekten fazla ununu eliyoruz. Bir kızartma tenceresine sıvı yağı koyuyoruz ve kızdırıyoruz. Kızmış yağın içine ciğerleri atıp fazla karartmadan kızartıp servis tabağına alıyoruz. Diğer tarafta patatesleri soyuyoruz ve küp küp doğrayıp kızartıyoruz. Kızaran patatesleride arnavut ciğerlerinin yanına alıyoruz. Sıra geldi bu yemeğin yanında olmazsa olmazı soğan piyazının yapılışına... Soğanlarımızı soyuyoruz ve halka halka doğruyoruz. Maydanozlarımızı ince ince doğrayıp soğanlara ekliyoruz. Sumak, tuz, zeytinyağı ve limonu karıştırıp soğan ve maydanoza ekleyip karıştırıyoruz. Soğan piyazımız hazır. Afiyet olsuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel