20 Aralık 2011 Salı

Muhallebili Bisküvi Tatlısı

Malzemeler :
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 kahve fincanı un
  • 2,5 kahve fincanı şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 1/2 paket kakaolu petibör bisküvi
Yapılışı :
Yağlarımızı tencereye koyup eritiyoruz. Üzerine unu ekleyip kararmasına izin vermeden kısık ateşte devamlı karıştırarak kavuruyoruz. Üzerine yavaş yavaş süt ekleyerek karıştırıp topak olmamasını sağlıyoruz. Sütten sonra şekeride ekleyip ocağın altını açıyoruz ve karıştırarak muhallebimizi hazırlıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıyoruz ve içine vanilyayı ekleyip 10 dakika kadar mikserle yüksek devirde çırpıyoruz.Bir kenarda Soyumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta bisküvileri rondodan geçiriyoruz ve bir tepsiye yayıyoruz. Üzerine soğuyan muhallebimizi döküyoruz ve ağzını streç flimle kapatarak buzdolabına kaldırıyoruz. Dolapta 1 gece bekledikten sonra çıkarıyoruz. 3cm kalınlığında şeritler kesip rulo yaptıktan sonra soğuk servis ediyoruz. Afiyet olsuun...

1 yorum:

  1. ÇOK HAFİF BİR TATLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.ELLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil


Genel Genel