2 Aralık 2011 Cuma

Yoğurtlu Mayonezli Buğday Salatası


Malzemeler :
  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı mısır konservesi
  • 1 büyük havuç
  • 10-12 adet kornişon turşu
  • 4-5 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
  • üzerini süslemek için sumak
Yapılışı :

Aşurelik buğdayı düdüklüde çok ezilmeyecek şekilde yumuşayana kadar haşlıyoruz ve süzüyoruz. Diğer tarafta bezelyeleri ve küp küp doğradığımız havuçları haşlıyoruz ve süzüyoruz. Hepsi soğuduktan sonra birbirine karıştırıp içine mısırları ve küp küp doğranmış turşuları ekliyoruz. Sarımsağı ezip yoğurt ve mayonezle karıştırıp tuz ekliyoruz. Yoğurtlu karışımı diğer malzemelerin üzerine döküp karıştırıyoruz. Sumak ile süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsuuun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel