20 Aralık 2011 Salı

Patates Oturtması

Malzemeler :
  • 4 adet orta boy domates
  • 200gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 2-3 adet sivri biber
  • 3 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2,5 su bardağı su (patatesin cinsine göre atrırılabilir)
  • patatesleri kızartmak için sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
Yapılışı :
İlk olarak patateslerimizi soyuyoruz ve yuvarlak şeklinde dilimlere ayırıp, sıvı yağda karartmadan çok az kızartıyoruz. Diğer tarafta kıymayı ve soğanı  1 yemek kaşığı kadar sıvı yağda kavuruyoruz. İçine baharatları ve 1 yemek kaşığı salçayı ekliyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Kızarttığımız patatesleri borcam tepsiye bir sıra halinde diziyoruz. Üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan döküyoruz.  Kenarlarına soymuş olduğumuz sarımsakları dilimleyip koyuyoruz. En üstüne tekrar patatesleri diziyoruz ve kabuğu soyulmuş domatesleri ve sivri biberleri doğrayıp ekliyoruz (ben yazdan hazırladığım menemen konservesini kullandım). Suyu için küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı domates salçasını ve 1 yemek kaşığı biber salçasını su ile eziyoruz ve kaynayana kadar ocakta tutuyoruz. Sonra ocaktan alıp patateslerin kanarından borcama döküyoruz. (sıvı yağ eklemiyoruz çünkü patateslerin yağı yemeğimiz için yeterli geliyor) 175 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsuuun...

1 yorum:


Genel Genel