18 Aralık 2011 Pazar

Bitli Kurabiye (Susamlı Kurabiye)

Malzemeler :
  • 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı susam (esmer susam olursa daha güzel görünüyor)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • aldığı kadar un (kulak memesinden sert olacak kadar un eklenecek)
Üzeri için
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri (isteğe göre artırılabilir)
Yapılışı :

Malzemelerin hepsini karıştırarak kulak memesinden oldukça sert bir hamur yapıyoruz. Sonra cevizden küçük parçalar halinde kaparıp yuvarlıyoruz. Yağlanmamış fırın tepsisine
diziyoruz. 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında beyaz şekilde pişiriyoruz. Tepsiden sıcakken alıp üzerine pudra şekeri ve tarçın karışımını eliyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz. Afiyet olsuuuun...

1 yorum:


Genel Genel