31 Aralık 2011 Cumartesi

Mantarlı Tavuk Sote

 Malzemeler (2-3 kişilik) :
  • yarım tavuk göğsü
  • yarım kg mantar
  • tuz
  • pulbiber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı :
Tavuk göğsünü alıp kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Teflon tavaya sıvı yağımızı koyup tavukları içine ekliyoruz. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak biraz tavukların kavrulmasını sağlıyoruz. Diğer tarafta mantarlarımızı iyice yıkadıktan sonra küp küp doğruyoruz ve kavrulan tavukların içine ekliyoruz. Son olarak tereyağı ve baharatları ekleyip, mantarlar suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavuruyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel