2 Aralık 2011 Cuma

Yumuşacık Pastane Poğaçası



Yumuşacık, mis gibi mahlep kokulu pastane poğaçası... İster sade olarak yapabilirsiniz, isterseniz peynirli, patatesli, sucuklu... Kolay gelsin.

Malzemeler :
  • Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt veya su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Aldığı kadar un
  • tuz
  • susam

Yapılışı:

Un eleyip ortasını açıyoruz.  İçine maya ılık süt yada su, tuz, şeker, mahlep, yumurtaların beyazı (sarısı üzerine), sıvı yağ ve margarini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz. 1saat mayalandırıyoruz. Şekil verdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam döküyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Püf noktası olarak piştiği anda fırından hemen çıkarıyoruz ki yumuşaklığını kaybetmesin. Afiyet olsuuun...

1 yorum:

  1. Uzun zamandır yaptığım poğaçalar bir türlü yumuşak olmuyor. Bide sizin tarifinizi deniycem. İnşallah tuttururum. İstediğim gibi yumuşak olur..

    YanıtlaSil


Genel Genel