29 Şubat 2012 Çarşamba

Sodalı Yumuşak Poğaça

Bayatlamayan yumuşacık bir poğaça tarifi. Pişerken ortalığa yayılan kokusu insanı mest ediyor.
Malzemeler : 
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şişe sade soda (maden suyu)
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak şekilde)
  • üzeri için susam
Yapılışı :
Öncelikle yaş mayayı ılık süt ile eritiyoruz. İçersine şeker ve tuz katıp karıştırıyoruz. Yumurtanın akınıda ekledikten sonra  sıvı yağ ve maden suyunu karışıma döküyoruz. Son olarak mahlebi ve yeteri kadar unu eleyerek katıyoruz. Yumuşak bir hamur yapıyoruz. Hamuru 1 saat kadar ılık ortamda mayalandırıyoruz. Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine şekil vererek aralıklı olarak diziyoruz. Yumurta sarısı ve susamı üzerine sürdükten sonra 15 dakika tepside tekrar mayalandırıyoruz. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsuuuun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel