2 Mart 2012 Cuma

Hindistan Cevizli Portakallı Kurabiye


Malzemeler :
  • 200 g margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 5,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 5-6 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 portakal kabuğu rendesi
Üzeri için :
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı :
Oda sıcaklığında erimiş olan margarin , sıvı yağ ve yumurta sarısını karıştırıyoruz. Sonra üzerine kuru malzemelerin (un, hindistan cevizi, kabartma tozu ve pudra şekeri ) hepsini ekiliyoruz. Son olarak portakal kabuklarını rendeleyip katiyoruz ve hamurumuzu iyice yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp önce yumurta akına daha sonra hinidistan cevizi yada dövülmüş cevize bulayıp yağlanmış fırın tapsisine diziyoruz. 170 derece fırında alt ve üst hafif pembeleşip, hamur çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsuuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel