7 Şubat 2012 Salı

Zeytinyağlı Barbunya


Malzemeler :
  • 1/2 kg kuru barbunya
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • bir tutam maydanoz
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • bir fiske toz şeker
  • tuz
Yapılışı :
Barbunyayı bir gece önceden ılık suya ıslatıyoruz (eğer taze barbunya kullanacaksak buna gerek yok) Barbunyaları sabah çok az haşlıyoruz. Tencerede yağı, soğanı, salçayı kavuruyoruz. Üzerine suyunu ekliyoruz. Su kaynayınca içine barbunyaları, küp küp doğranmış havuçları ve ince kıyılmış sarımsakları ekliyoruz. Tabi tuz ve bir tutam şeker koymayı unutmuyoruz. BArbunyaların bişmesine yakın patatesleri küp küp doğruyoruz ve yemeğin içine ekliyoruz (patatesler çok çabuk pişer dağılmamasına ve zamanlamaya dikkat etmek lazım). Bütün malzemeler aynı ölçüde piştikten sonra yemeği soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca üzerine maydanozları doğruyoruz ve soğuk olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun...
NOT : Barbunyayı yanında limon ile servis ederseniz çok daha lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel