28 Şubat 2012 Salı

Beyti Kebap 2 ( Adanalı )


Bu tarifte benim canım ablama ait.Daha önce vermiş olduğum beyti tarifimden farkı adana kebaplı  yapılmış olması. Bütün et kullanmak istemeyip kıyma kullanmak isteyenler için oldukça hoş bir tarif. Mutlaka tavsiye ederim.

Malzemeler :
  • 500 g dana kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1-1,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yeteri kadar ekmek içi (kıymanın yağ oranına göre değişim gösterir)
  • 6-7 adet lavaş ekmeği
  • 5-6 kaşık tereyağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Yapılışı :
Adana için ;soğanı ve sarımsağı robottan çekiyoruz. Kıyma ve yumurta ekliyoruz. Baharatları ve ekmek içini ekleyip köfteyi iyice yoğuruyoruz. Sonra köfteleri çöp şişlere diziyoruz.  Borcam bir kaba şişler borcama değmeyecek (borcamın kenarlarına çöp şişleri tutturarak havada kalacak )  biçimde diziyoruz (bu şekilde köftelerin her yeri aynı oranda kızaracaktır). Fırında 180 derecede kızartıyoruz. Kızaran köfteleri lavaşların içine alıyoruz ve dürüm yapıp dilimliyoruz. Diğer tarafta sosumuz için tereyağını eritiyoruz içine salça ekleyip pişiriyoruz. Bir miktar su ile suklandırıyoruz. Beytileri tabağa diziyoruz. Üzerine süzme yoğurdu sulandırıp döküyoruz. En üstünede sosumuzu dökerek pilav eşliğinde sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsuuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel