14 Şubat 2012 Salı

Yoğurtlu Pandispanya (18 cm kalıp için )



Malzemeler :
  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı ılık su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • kek kalıbını  yağlamak için az miktarda margarin
Yapılışı :

Pandispanyamızın güzel kabarması ve süngerimsi bir yapıda olması için bazı püf noktalarına mutlaka uymamız gerekiyor. Tarifi birebir uygularsanız mutlaka iyi bir sonuç elde edersiniz.
Pandispanya hazırlamaya öncelikle yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı ayrı cam kaselere alıyoruz (cam kasede çırpınca daha iyi kabarıyor). Yumurta aklarının içine şekerin yarısını koyuyoruz ve krem şanti kıvamına gelene kadar yaklaşık 7-8 dakika mikserle yüksek devirde çırpıyoruz.Bir kenarda bekletiyoruz. Diğer tarafta yumurta sarıları, şekerin kalan yarısı ve ılık suyu 7-8 dakika çırpıyoruz. Sonra yağ ve yoğutr ekleyerek kısa bir süre daha çırpıyoruz. Tarifteki bütün toz malzemeleri eleyerek yumurta sarılarının olduğu karışıma ekliyoruz. Son olarak yumurta aklarına da ekleyip çırpma teli ile (bu aşamada sakın mikser kullanmayın, aksi takdirde kek kabarmaz ) karıştırıyoruz.  Kek kalıbı olarak ben kelepçeli kalıp kullandım. Bu nedenle sadece kalıbın tabanını yağladın ve üzerine hafif un serptim. (kelepçeli kalıplarda kenarları yağlamazsanız kekiniz biçimsiz bir şekilde yukarı tırmanmaz). Hazırladığımız pandispanya hamurunu kalıba döküyoruz ve 180 derecede turbolu fırında 45 dakika  pişiriyoruz... Kolay gelsin hanımlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel