27 Şubat 2012 Pazartesi

Beyti Kebap 1 (Dönerli)


 

Malzemeler :
  • 6 adet lavaş ekmeği ( tarifini daha önce eklemiştim )
  • 400 g dana  et
  • 6-7 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı domatas salçası
Bulgur pilavı için :
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1/2 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 adet küçük domates
  • 1 adet sivri biber
  • 1,5-2 su bardağı yemeklik bulgur
  • sıcak su
Yapılışı :
Bulgur pilavını hazırlamak için ; öncelikle kuru soğanı yemeklik doğruyoruz ve sıvı yağ + tereyağında kavuruyoruz. İçine domatesi  ve biberi doğruyoruz ( ben mevsimi olmadığı için yazın hazırladığım konserve menemenden kullandım ). Salçaları ekliyoruz ve bir kaç kez çeviriyoruz. Son olarak bulguru ekleyip birkaçkez ocakta çevirdikten sonra yeteri kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
Beyti kebabı için ; 1 gün önceden dana etimizi bütün halde buzluğa koyuyoruz. donduktan sonra çıkarıp bıçak ile ince ince dilimliyoruz (buzlu olduğu için ince dilimleniyor). Etlerimizi tavaya alıp,sulanıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Suyunu tam olarak çekmeye yakınken 1 kaşık tereyağ ve 1 kaşık sıvı yağ ekliyoruz. etleri kurutmadan kavuruyoruz. Sonra lavaş ekmeklerini açıyoruz içine hazırladığımız dönerden serip rulo yapıyoruz ve dilimliyoruz. Servis tabağının ortasına bulgur pilavını koyup kenarlarına dilimlediğimiz beytileri diziyoruz. Bir tavada 2 kaşık tereyağ ile 2 kaşık domates salçasını pişiriyoruz. Bira sulandırıp beytinin üzerine döküyoruz. Son olarak 3-4 kaşık tereyağını kızdırıp soson üzerine gezdiriyoruz. Beyti kebabımız hazır. Afiyet olsuuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel