5 Şubat 2012 Pazar

Lavaş Ekmeği (Ev Yapımı)


Benim güzeller güzeli anneciğimin asla tarifi şaşmaz lavaş ekmeği tarifi... Evde kolaylıkla hazırlayıp içine dilediğinizi koyup yiyebileceğiniz yumuşacık lavaş ekmekleri... İsterseniz lavaşları hemen tüketin. İsterseniz soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyarak buzluğunuza atın ve lazım olunca çıkarın. Bu şekildede ilk günkü tazeliğini koruyor ve sıkıştığınız bir anda yardımcı olarak imdadınıza yetişebiliyor. Bence hemen kolları sıvayın ve mutfağa girip bu yapımı kolay ve lezzetli lavaşlardan sizde yapın.. Hadi herkese kolay gelsin : )))

Malzemeler (40 adet için ) :
  • 10-11 su bardağı un
  • 1,5 çorba kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı :
Bütün malzemeleri karıştırarak oldukça yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak, resimde görüldüğü oklava yada merdane yardımıyla hamur açıyoruz. Önceden ısıtılmış teflon bir tavada iki yüzünüde pişiriyoruz. Afiyet olsuuun...
Not : Malzemeleri isteğe göre artırıp azaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel