9 Şubat 2012 Perşembe

Revani


Malzemeler :
Hamuru için :
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için :
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/4 limon suyu
Yapılışı :
İlk olarak bir tencerede şerbet için su ve şekeri kaynatıyoruz. Kaynayınca limon suyunu ekliyoruz ve kıvama gelince altını söndürüyoruz, ılımaya bırakıyoruz. Diğer tarafta hamuru için yumurtaları çırpıyoruz. Sonra sıvı yağ ve yoğurt ekleyip tekrar çırpıyoruz. Bunlar tamamen karışınca kalan malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz ve kek hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Tepsiye hamuru döküyoruz. 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca 5 dakika bekleyip soğuğa yakın ılık şerbetimizi tatlının üzerine döküyoruz. Şerbeti çektikten sonra dilimleyip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel