14 Şubat 2012 Salı

Kalpli Yaş pasta (sevgililer günü pastası )



Sevgililer günü için hazırladığım pastanın üzerindeki kırmızı bonibon şekerler mutfağın sıcak ortamına daha fazla dayanamayarak ben fotoğraflarını çekene kadar eridiler ve açık kırmızı bir hal aldılar.  O yüzden benden size tavsiye, böyle bir süsleme kullanacaksanız  buz dolabından çıkar çıkmaz pastanızı servis edin. Herkesin sevgililer günü kutlu olsuuun...
Malzemeler :
  • evde hazırlanmış kalp şeklinde pandispanya (tarifini bir önceki başlıkta vermiştim )
  • 1 paket kakaolu pasta kreması
  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • yarım paket sade krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı  ılık kakaolu süt
  • 2 adet muz
  • 1 kutu bonibon şekerleme
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 adet hobby çikolata
Yapılışı :
Daha önceden tarifini verdiğim pandispanya kekine göre pasta tabanımızı hazırlıyoruz. Daha sonra bu tabanı 3 eş parçaya ayırıyoruz.Her bir parçayı kakaolu ılık süt ile ıslatıyoruz. Diğer tarafta pasta kremasını 1,5 su bardağı süt ile çırpıyoruz. Krema kıvama gelince içine kakaolu toz krem şanti ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz. Hazırladığımız kremayı 3 eş parçaya ayırıyoruz. Önce 1. parçayı tabana sürüyoruz. Sonra üzerine dilimlenmiş muz ve çikolata samlalarını diziyoruz. Aynı işlemi 2. kat içinde tekrar edip, pastanın en üst katını koyuyoruz. Bu katada kalan kremayı sürüyoruz. Bu aşamada pastanın yanlarına da krema sürmeyi ihmal etmiyoruz. Sonra 1/2 su bardağı süt ile 1/2 paket sade krem şantiyi çırpıyoruz.Krema torbasına koyarak pastanın üzerine şekil veriyoruz. Sonra damla çikolta rendelenmiş hobby çikolta ve bonibonlar ile pastamızı süslüyoruz. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel