10 Şubat 2012 Cuma

Vişneli Yaş Pasta



Vişne reçeliyle yaptığım, yapımı en fazla 20 dakika süren, çok kolay ve lezzetli bir yaş pasta. Evde doğum günü pastası yapmak isterseniz hem ekonomik hemde kısa sürede hazırlayabilirsiniz.Ayrıca aniden haber veren misafirler için harika bir kurtarıcıdır. Aklınızda olsun...

Malzemeler :
  • 1 paket hazır pastaban
  • 1 adet sade pasta kreması
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket sade krem şanti
  • yarım çorba kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış margarin
  • taneli vişne reçeli
  • ılık su
  • yarım çay bardağı damla çikolata
  • 2 adet hobby çikolata
Yapılışı :
Vişne reçelimizin tanelerini ve suyunu ayırıyoruz. Suyunu ılık su katrak açıyoruz ve vişne suyu kıvamına getiriyoruz (reçeliniz  ekşi ise bu aşamada ılık suyun içine bir miktar toz şeker katabilirsiniz). Derin bir kasede margarini 2 dakika çırpıyoruz. Daha sonra sütü ve toz pasta kremasını ekleyip krema kıvam alana kadar çırpıyoruz. Krema hazır olunca içersine toz krem şanti ekleyip mikserle yüksek devirde çırpıyoruz. Sonra pastabanı ikiye ayırıp pastanın alt kısmı olacak parçasını büyük pasta tabağına alıyoruz. Hazırladığımız vişne suyuyla fazla olmamak kaydıyla ıslatıyoruz. Pasta kremasından bir miktar üzerine sürüyoruz. Kremanın üzerine reçelden ayırdığımız vişne tanelerini diziyoruz ve biraz damla çikolata serpiştiriyoruz. Pastanın üst kısmına gelecek pastabanın diğer parçasını başka bir yerde ıslatıp diğer parçanın üzerine kapatıyoruz.  Kremadan pastanın üzerini süslemek için bir parça ayırıyoruz. Kalanını pastanın üzerine ve yanlarına sürüyoruz. Kremasını sürdükten sonra hobby çikolataları rende ile pastanın üzerine rendeliyoruz. Sonra kremayla pastanın üzerine şekil yaptıktan sonra damla çikolta ve vişne taneleriyle pastayı süslüyoruz . Afiyet olsuuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel