8 Şubat 2012 Çarşamba

Patatesli Kol Böreği



Malzemeler :
  • 4 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
İç Malzemesi için :
  • 4-5 adet orta boy haşlanmış patates patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağı
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
  • kırmızı toz biber
Yapılışı :
Teflon bir tencereye böreğin iç malzemesini hazırlamak için sıvı yağı koyuyoruz. İçine kuru soğanı küp küp doğruyoruz ve kavuruyoruz. Soğanlar kavrulunca patatesleri içine eziyoruz bir kaç kez çevirdikten sonra baharatlarını ekliyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. İç harcı soğumaya bırakıyoruz.  Bir kapta yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve sütü çırpıyoruz. Yufkalarımızı açıyoruz. Üzerine sıvı karışımımızdan kaşık yada fırça yardımıyla sürüyoruz. Sonra iç harçtan yufkanın içine yayıyoruz. Sonra rulo şeklinde sarıyoruz. Tepsiye koyuyoruz. Diğer yufkalar içinde aynı şeyi tekrarlıyoruz ve uç uca ekleyerek tepsiyi dolduruyoruz. Sıvı karışımı yufkalşara sürerken bir miktar ayırıyoruz. Bu ayırdığımız karışımı son olarak böreğin üzerine döküyoruz ve 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel