30 Ocak 2012 Pazartesi

Yoğurtlu Havuç Salatası


Malzemeler :
  • 1 kg havuç
  • 5-6 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • nane
  • pulbiber
  • tuz
Yapılışı :
Havuçları soyduktan sonra rendeliyoruz (1 kg havuç rendelenince ilk başta gözünüze çok gelebilir ancak kavrulunca azalıyor). Sonra bir çelik tencereye sıvı yağ koyuyoruz ve yağ biraz kızınca üzerine havuçalrı ve bir miktar tuz ekleyerek kavuruyoruz. Diğer tarafta sarımsağı dövüyoruz. Yoğurtlar ve mayonezle karıştırıyoruz. Kavrulan havuçları bir servis tabağına alıyoruz ve soğuduktan sonra üzerine yoğurtlu karışımı döküyoruz. En üstünede nane ve pul biber ekleyerek renklendiriyoruz. Afiyet olsuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel