17 Ocak 2012 Salı

Mantarlı Bulgur Pilavı


Malzemeler :
  • 1,5 su bardağı yemeklik bulgur
  • 3 - 4 su bardağı tavuk suyu
  • 250 g mantar
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
Yapılışı :
Tereyağı ve sıvı yağı tencerede kızdırıyoruz ve kuru soğanı ince ince yemeklik doğrayıp hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. Sonra içine yıkadığımız bulguru döküyoruz ve 2-3 kere karıştırıyoruz. Diğer tarafta mantarları iyice yıkayıp küp küp doğruyoruz. Bulgurun üzerine mantarları ekleyip son olarak tavuk suyu ve tuzu ilave ediyoruz. Bulgurlar yumuşayıp mantarlar pişdikten sonra ocağın altını söndürüyoruz. 5 -10 dakika demlendirdikten sonra sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel