11 Ocak 2012 Çarşamba

Keşli Cevizli Erişte


Malzemeler :
  • 1 çay bardağı rendelenmiş keş (yoğurt kurusu)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • çeyrek demet maydanoz
  • 4-5 çorba kaşığı tereyağı
  • ev eriştesi
  • su
  • tuz
Yapılışı :
Erişteleri haşlayacağımız suyu tencereye koyuyoruz. su kaynadıktan sonra içine tuz atıp erişteleri ekliyoruz ve erişteler pişene kadar haşlıyoruz. Suyunu süzüp erişteleri borcam tepsiye döküyoruz. Eriştelerin üzerine sırasıyla keş, doğranmış maydanoz ve ceviz ekliyoruz. Diğer tarafta tereyağını kızdırıp hafif pembeleştiriyoruz ve onu malzemelerin üzerine döküyoruz. Yemeğimiz hazır. Afiyet olsuuun...
Bu arada keş nedir bilmeyen varsa açıklayayım. Keş yoğurt kurusu. Bazı yörelerde pazarlarda bulabilirsiniz. Ama onun dışında peynir, zeytin satan dükkanlardada bulunabiliyor.

1 yorum:

  1. HARİKA GÖRÜNÜYOR İŞTAH KABARTAN BİR GÖRÜNTÜSÜ VAR ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN.

    YanıtlaSil


Genel Genel