20 Ocak 2012 Cuma

Köstebek Pasta



Malzemeler :
Kek için ;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2-3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 çay bardağı un
  • 1/2 çay bardağı su
Kreması için ;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • toz kremşanti(muhallebi pişip, soğuduktan sonra içine katılacak)
Yapılışı :
Kek için önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Önceden yağlanmış küçük boy yuvarlak borcam tepsiye döküyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Diğer taraftan krema için süt,şeker, unu karıştırarak pişiriyoruz. Soğuyunca içine toz krem şanti ekletip 10 dakika kadar mikserle çırpıyoruz.
Kek fırından çıkınca biraz ılıdıktan sonra borcamdan çıkarıyoruz ve pastaban gibi ikiye bölüyoruz. Sonra derin bir kaseye kekin yarısını koyuyoruz (kek çukur bir şekil alacak) ve içine kremayı dolduruyoruz. Üstünede diğer yarısını koyuyoruz. Bir streçflime sararak buzluğa koyuyoruz. 3-4 saat kadar buzlukta dondurduktan sonra. Servis yapmadan 15 dakika önce buzdolabının alt kısmına alıyoruz. Srvis yaparken kaseyi ters çeviriyoruz. (isteğe göre çikolata sos dökebilirsiniz ama sade şekildede güzel oluyor).  Dilimleyerek soğuk servis yapıyoruz. Afiyet olsuuunn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel