13 Ocak 2012 Cuma

Muhallebili Kadayıf


Malzemeler :
  • 400 g tel kadayıf
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Muhallebisi için :
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket toz krem şanti
Yapılışı :
Tel kadayıfı bir önceki gün alıp buzluğa koyuyoruz. Ertesi gün teflon bir tencereye yada büyük bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz. Buzluktan çıkardığımız tel kadayıfı ufalayarak yağın üzerine döküyoruz. Son olarak da 1 çay bardağı şekeri ekleyip çok harlı olmayan ateşte kadayıfların hepsi aynı ölçüde pembeleşene kadar kavuruyoruz. Çıtır çıtır elde ettiğimiz kadayıfları bir kenara alarak soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta krem şanti dışındaki muhallebi malzemelerini karıştırarak bir muhallebi elde ediyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soğuyan muhallebinin üzerine toz halde 1 paket krem şanti döküyoruz ve mikserle 5-6 dakika çırpıyoruz. Sonra tepsiye önce kavrulmuş kadayıfın yarısını döküyoruz. Üzerine muhallebiyi yayıyoruz. En üste tekrar kalan kadayıfın yarısını ekliyoruz. Süslemek için ceviz yada fındık kullanarak buz dolabında 4-5 saat bekletiyoruz. Dilimleyerek soğuk olrak servis ediyoruz .Afiyet olsuuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel