20 Ocak 2012 Cuma

Hasan Paşa Köftesi



Malzemeler :
Köftesi için :
  • 500 g yarım yağlı dana kıyma
  • 1/2- 1 çay bardağı galeta unu yada robottan çekilmiş bayat ekmek
  • 1 adet yumurta
  • bir tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Patates püresi için :
  • 4 orta boy haşlanmış patates
  • 3 çorba kaşığı  tereyağ
  • 1 çay bardağından biraz az süt
  • tuz
Sosu için :
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • tuz
Yapılışı :

Köfte için olan bütün malzemeleri karıştırıp buz dolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz. Sonra yukarda resimde görüldüğü gibi çanak şekli veriyoruz ve fırında 175 derecede 15 dakika pişiriyoruz. Diğer tarafta haşlanmış patatesleri eziyoruz bir tencereye koyup ocağın üzerine kısık atese alıyoruz. İçine tereyağ, tuz ve süt ilave ederek kaşıştırarak iyice ezilmesini sağlıyoruz. Hazırladığımız patates püresini az pişirdiğimiz köfte çanaklarının içine bir sıkıcı yardımıyla sıkıyoruz. Bir kapta sıcak su, tuz ve salçayı eziyoruz tepsinin dibine döküyoruz. Çok az da patates pürelerinin üzerine gezdiyoruyoruz. Sonra fırında 25-30 dakika kadar 180 derecede pişiriyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel