6 Ocak 2012 Cuma

Çökertme Kebabı


Çökertme kebabı bildiğim kadarıyla Bodrum'a ait bir kebap. Bunun yanında yapımı da oldukça kolay.Tek püf noktası patatesleri çok ince doğramamız..

Malzemeler :
  • 7-8 adet patates
  • 400 g yağsız dana eti
  • yarım küçük soğan
  • kekik
  • pulbiber
  • kırmızı toz biber
  • çok az karabiber
  • tuz
  • yoğurt
  • sıvı yağ
Yapılışı :
Yağsız dana etini jülyen şekilde doğruyoruz. Daha sonra diğer tarafta rendenin küçük tarafıyla soğanı rendeliyoruz. içine sıvı yağ ve tuz dışındaki baharatları ekliyoruz. Sosun içine doğradığımız etleride hoyup iyice harmanlıyoruz ve ağzı kapalı şekilde 3 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Sonra etleri alıp bir tavada önce kısık ateşte sonra yüksek ateşte kızartıyoruz. Tabi bu sırada tuzu eklemeyi de unutmuyoruz. Patateslerimizi soyuyoruz ve kibrit çöpünden biraz kalın şekilde doğruyoruz. Sıvı yağda kızartıyoruz. Servis tabağına önce patatesleri  sonra tam ortasına yoğurdu koyuyoruz (isteğe bağlı olarak yoğurdun içine 1 diş sarımsak ekleyebilirsiniz).Yoğurdun üzerinede kızarmış etleri diziyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel