21 Kasım 2011 Pazartesi

Zeytinli Ekmek


                                                                                                                                
 Malzemeler :   
  • 5 su bardağı un
  • 2 paket instant maya
  • tuz
  • ılık su
  • Çekirdeği çıkarılmış ve doğranmış siyah zeytin
  • üzerine sürmek için yoğurt
Yapılışı :

Un ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra içersine 2 paket instant maya ekliyoruz. Sonra ılık su ile yağuruyoruz. Hamurumuzu 1,5 saat oda sıcaklığında mayalandırıp, portakal büyüklüğünde parçalar kopararak içlerine zeytin koyup ekmek şekli veriyoruz. Tepsiye dizdiğimiz ekmekleri 1 saat tepside mayalandırıyoruz.Üzerine yoğurt sürüp bıçak yardımıyla çizik atıyoruz. Sonra 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsuuuun...


2 yorum:

  1. Arkadaşlar denedim süppper.Misafirlerime yaptım bayıldılar.mutlaka tavsiye ederim.Civciv.

    YanıtlaSil
  2. BUGÜNE KADAR GÖRDÜĞÜM EV EKMEKLERİNDEN FARKLI VE SEMPATİK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR.

    YanıtlaSil


Genel Genel