29 Kasım 2011 Salı

Meyve Kurulu Sade Kek


İşte sizlere meyveli top kek tadında bir kek..
Bizim evde en sık yapılan pasta türü kektir. Aslında bu kek uzun zamandır aklımdaydı. Canım ablamın Beypazarı gezisinden gelirken getirdiği meyve kuruları evde kullanılmayı bekliyordu. Ama kekin kakaolusu,cevizlisi, tarçınlısı, sadesi derken meyvelisine bir türlü sıra gelmemişti. Sonunda yaptım ve sizlerle paylaşayım dedim.

Kek için malzemeler (küçük boy kek kalıbı için) :
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • yarım (1/2) su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı meyve kurusu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Yapılışı :

Yumurtalarımızı ve şekeri bir kapta çırpıyoruz. Üzerine süt, yağ, un, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve kabartma tozu ekleyip malzemeler karışana kadar çırpıyoruz.Kekimizi önceden yağladığımız kek kalıbına döküp üzerine meyve kurularından serpiyoruz (meyve kurularını hamura katamdık çünkü hamurun içine katılan meyva kuruları dibe çöker). Meyve kurularının bir kısmını kaşıkla, küçük hareketlerle tam dibe çökmesine izin vermeden kek hamuruna karıştırıyoruz. Sonra 170 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz (kek pişerken etrafa yayılan portakal kokusuna doyamayacaksınız). Kalıptan çıkardıktan sonra üzerini pudra şekeri ile süslüyoruz. Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. Pişmemiş hali bile çok güzel görünüyor. Denenmeye değer bir tarif. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. arkadaşlar denedim garika çocuklar bayılıyor mutlaka deneyin

    YanıtlaSil
  3. bende yaptım çok lezzetli ve diğer bilindik keklerden kesinlikle farklı top keklerin meyvelisiyle aynı lezzette süpppper

    YanıtlaSil


Genel Genel