22 Kasım 2011 Salı

Renkli Buğday Salatası



Malzemeler :
  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 2 havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı mısır
  • 7-8 adet kornişon turşu
  • yarım demet maydanoz
  • 1/2 limon suyu
  • zeytin yağı
  • tuz
  • isteğe göre pul biber
Yapılışı :

3 su bardağı aşurelik buğdayı düdüklüde hafif dişe gelecek şekilde haşlıyoruz ve süzüyoruz. Diğer tarafta havuçlarımızı küp küp doğrayıp hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz ve haşladığımız budaya katıyoruz. Karışım soğuduktan sonra içine bezelye,mısır,ince doğranmış,maydanoz, küçük küçük kesilmiş kornişon turşulsunu ,tuz, limon,ve zeytin yağını ekleyip karıştırıyoruz. Salatamız hazır. Afiyet olsuuun.....



1 yorum:


Genel Genel