30 Kasım 2011 Çarşamba

Yoğurtlu Çorba


Malzemeler :
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet et bulyon
  • zeytin yağı
  • kuru nane
  • tuz
Yapılışı :

Aşurelik buğdaylarımızı düdüklüde yumuşayana kadar haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Diğer tarafta yoğurt, un, et bulyon ve suyu bir tencerede karıştırıp ocağın üzerine alıyoruz. Karışım kaynayana kadar hiç bırakmadan karıştırıyoruz. Kaynayınca içine haşlanmış aşurelik buğdaylarıda ekleyip biraz daha karıştırıyoruz.Sonra kısık ataşte ağzını tam kapatmadan bir süre kaynatıyoruz. Ocağın altını kapatıp tuzunu ekliyoruz. Diğer tarafta zeytin yağında naneleri çok yakmadan kavuruyoruz ve çorbamızın üzerine ister tenceredeyken ister tabaklara servis yaparken döküyoruz. Afiyet olsuuuun...

1 yorum:


Genel Genel