18 Nisan 2013 Perşembe

Vişneli Mini Pastalar

Malzemeler :

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı vişne suyu 
  • 1 kase vişne veya vişne reçeli
  • 1 paket kremşanti ve 1 bardak soğuk süt
Yapılışı :
Şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra un, yağ, süt, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpıyoruz. Son olarak içine çekilmiş fındık koyarak şöyle bir karıştırıp kek kalıplarına kek kağıtlarını yerleştirip kek hamurundan birer kepçe döküyoruz. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Kekler çıktıktan sonra sıcakken vişne suyu ile ıslatıp soğumaya bırakıyoruz. Bu sırada süt ile kremşantiyi çırpıyoruz. Soğuyan keklerin üzerini süsleyip en üstüne vişne tanesi koyarak soğuk olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsuuuun...

2 yorum:

  1. Cok guzel gorunuyorlar.sizi devamli takip ediyorum tarifleriniz hic sasmadi ksinlikle bir anormallik olmuyor resimlerdekilerin aynisini elde edebiliyorum favorimsiniz.Elleriniz dert gormesin. Hatice

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Hatice Hanım. Tarifleri önce kendim deniyorum ve sonra bloğuma ekliyorum. O yüzden bundan sonrada tariflerin şaşmayacağına emin olabilirsiniz.Takibiniz için çok teşekkür ederim. Afiyet olsuuuun.....

    YanıtlaSil


Genel Genel