16 Nisan 2013 Salı

Süslü Sultan Sarması

Malzemeler :

Dış kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • yarım paket hazır çikolata sos
  • 1 paket vanilya
  • yarım su bardağı şeker
iç kreması için;
  • 1 su bardağından biraz az süt
  • 1 paket krem şanti
üzeri için 
  • hindistan cevizi
Yapılışı :
Fırın tepsisini streç filim ile kaplıyoruz. Hindistan cevizini küçük boy fırın tepsisine hiç boş yer kalmayacak şekilde döküyoruz. Diğer tarafata dış kreması için olan malzemelerin hepsini karıştırıp koyu kıvamlı krema elde ediyoruz ve sıcakken hindistan cevizinin üzerine döküyoruz. Soğuduktan sonra süt ve kremşantiyi çırpıp üzerine yayıyoruz. İsteğe bağlı şekilde üzerine fındık, ceviz dökerek bir gece buzlukta bekletiyoruz. Ertesi gün buzluktan çıkarıp 15 dakika bekliyoruz ve tepsiyi boyuna kesiyoruz ve streç filim yardımıyla iki büyük rulo  yapıyoruz sonra bu ruloları 2 cm genişliğinde keserek buzdolabının altında 1 saat bekletip servis yapıyoruz. Afiyet olsuuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel