29 Nisan 2013 Pazartesi

Meyveli ve Jöleli İrmik Tatlısı


Malzemeler :

  • 1 paket bitkisel muzlu veya kivili jöle
  • 1 adet kivi
  • 1 adet muz
  • 1 lt süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı :
Muz ve kivileri küp küp doğrayıp kasenin dibine diziyoruz. Jöleyi paketin üzerinde yazdığı gibi  hazırlayıp meyvelerin üzerine kasenin 1/3'ünü kaplayacak şekilde döküyoruz. Kaseleri jölenin donması için buzdolabına kaldırıyoruz. Diğer tarafta süt ve irmiği karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya yakın içine şeker ve vanilya ekliyoruz. İnince üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirip ılımaya bırakıyoruz. Ilıyan muhallebiyi dolaptaki jölelerin üzerine kasenin ağzına kadar dolduruyoruz. Tekrar dolaba koyuyoruz. Soğuduktan sonra keseleri servis tabağına ters çevirerek servis yapıyoruz.Afiyet olsuuuun...
NOT:  Kaseyi ters çevirirken bir bıçak yardımıyla kasenin etrafını geçerseniz muhallebi düzgün bir şekilde kaseden ayrılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel