10 Nisan 2013 Çarşamba

Pofuduk Poğaça

Malzemeler :

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket kuru yada yaş maya
  • aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Üzeri çin ;   yumurta sarısı ve çörek otu
  • içi için;  peyaz peynir ve maydanoz
Yapılışı:
Ilık süt şeker ve mayayı önce karıştırıyoruz. Sonra un ve tuzu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Bu hamura 1 su bardağı sıvı yağı yavaş yavaş yoğurarak yediriyoruz. Hamur yağı tamemen yedikten sonra yarım saat kadar oda sıcaklığında maylandırıyoruz. Sonra iç malzemesini koyarak şekil verdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarırı sürerek çörek otu serpiyoruz ve 170 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsuuuun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel