30 Mart 2012 Cuma

Gül Tatlısı


Malzemeler :
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • yarım paket margarin yada tereyağı
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
şerbeti için ;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/4 limon suyu
Yapılışı :
İlk önce şerbetimizi kaynatarak soğumaya bırakıyoruz. Sonra hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp kurabiye hamuru gibi bir hamur elde ediyoruz.Hamuru merdane ile açıp çay bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesiyoruz. Aşağıdaki resimlerdeki sırayı takip ederek şekil veriyoruz ve 170 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra soğuk şerbeti döküyoruz. Şerbeti çektikten sonra üzerini antep fıstığı yada hindistan cevizi ile süsleyerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel