7 Mart 2012 Çarşamba

Kulak Çorbası ( Mantılı Çorba)


Ablamın meşhur kulak çorbası tarifi. Eğer evinizde hazırda mantınız varsa yapımı çok kısa süren çok lezzetli ve değişik bir çorba. Bu çorbayı her yörede değişik yapıyorlar. Ama bu şekliylede  denemenizi mutlaka tavsiye ererim. Harika bir tadı var. Yemeye doyamayacaksınız. Hatta isteğe göre biraz  acılı olursa bence daha da güzel oluyor...

Malzemeler :
  • 1 su bardağı dolusu kuru mantı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kaşık tereyağ
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2,5 su bardağı su
  • tuz
Yapılışı :
Yağımızı bir tencereye koyup üzerine rendelenmiş domates ekliyoruz ve 1-2 sefer karıştırıyoruz. Üzerine domates salçası ve baharatları ekliyoruz ve biraz kavuruyoruz. Kavrulan malzemelerin üzerine et suyu ve suyu ekleyerek kaynatıyoruz. Kaynayınca üzerine mantıları ekleyip haşlıyoruz. Ocaktan inmeye yakın haşlanmış nohutlarıda ekleyerek Ocağın altını kapatıyoruz. Afiyet olsuuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Genel Genel