Hamuru için;
- 3 yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı fındık
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5 çorba kaşığı dolusu un
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı portakal suyu
- çikolata sos
- 1 portakal kabuğu rendesi
Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Daha sonra hamur için gerekli tüm malzemeyi ekliyoruz ve kaşık ile karıştırıyoruz. Yağlanmış büyük boy borcam tepsiye döküyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Kek fırından çıktıktan sonra taze sıkılmış 1 su bardağı portakal suyu ile keki ıslatıyoruz. Diğer tarafta paketteki tarife göre çikolata sos hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kek ve çikolata sos soğuduktan sonra çikolata sosu kekin üzerine döküyoruz. En üstüne tekrar portakal kabuğu rendesi serpiştiriyoruz. Harika ve bir kokusu ve tadı var. Şimdiden afiyet olsuuun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder