Malzemeler :
- 1,5 su bardağı yemeklik bulgur
- 3 - 4 su bardağı tavuk suyu
- 250 g mantar
- 1 küçük boy kuru soğan
- 2 kaşık tereyağı
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- tuz
Tereyağı ve sıvı yağı tencerede kızdırıyoruz ve kuru soğanı ince ince yemeklik doğrayıp hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. Sonra içine yıkadığımız bulguru döküyoruz ve 2-3 kere karıştırıyoruz. Diğer tarafta mantarları iyice yıkayıp küp küp doğruyoruz. Bulgurun üzerine mantarları ekleyip son olarak tavuk suyu ve tuzu ilave ediyoruz. Bulgurlar yumuşayıp mantarlar pişdikten sonra ocağın altını söndürüyoruz. 5 -10 dakika demlendirdikten sonra sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsuuun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder