Her yörede adı başka geçtiği için bütün isimlerini vermek istedim. Doğu Anadolu'da tatar böreği yada hıngel , İç Anadolu ve Balkanlar'da Perişka olarak biliniyor. Adı ne olursa olsun gerçekten mükemmel bir tadı var. Hemde yapımı çok kolay. Sarımsaklı yoğurt, hamur ve tereyağı bir araya gelince doyumsuz bir tada ulaşıyor. Yedikten sonra ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz...
Malzemeler : (4 kişilik)
- 6 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- tuz
- su
- Yoğurt
- 2 diş Sarımsak
- Tereyağı
Bütün hamur malzemelerini katıp hamuru yoğuruyoruz. 4 adet bezeye ayırıp bezeleri mantı açar gibi ince açıyoruz. Sonra üstte resimlerde görüldüğü gibi temiz bir kağıdın üzerine serip küçük karelere kesiyoruz. Bu şekilde 2-3 saat kurumasını bekliyoruz ( yapışmaması için). Kaynar tuzlu suda haşladıktan sonra süzüyoruz. Üzerinden soğuk su geçiriyoruz (hamurları çok soğutmadan). Borcam tepsiye döktükten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ekliyoruz. Son olarak en üste tereyağını kızdırıp döküyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsuuun...
ellerinize sağlık çok mükemmel ifadeyle anlatmışsınız bir Karslı olarak böyle bir tarif paylaştığınız için teşekkür ederim...
YanıtlaSilBen teşekkür ederim. Eş tarafından Erzurumlu olduğum için sizinle hemşeri sayılırız ;)) Yakında ayran aşı çorbası paylaşımlarım arasında olacak. Beni takip ettiğiniz için teşekkürler...
Silbizim Çankırıda bu yemeğe büyük hamur diyorlar osmanlıca perişka ilk kez duydum ve duyduğuma sevindim
SilILGAZ Perişka Hıngel Tatar Böreği Tarifi
YanıtlaSilhttps://ilgazgeleneksellezzet.tr.gg/ILGAZ-Periska-Hingel-Tatat-Boregi-Tarifi.htm