Malzemeler : (4 kişilik)
Hamuru için;
- 6 su bardağı un
- 3 yumurta
- tuz
- su
- 400 g dana kıyma
- Rendelenmiş 1 büyük soğan
- Yarım demet maydanoz
- tuz
- karabiber
- pulbiber
- Sıvı yağ
- salça
- isteğe göre nane
- Sarımsaklı yoğurt
Hamur malzemelerimizi karıştırıp bezelere ayırıyoruz. Üzerine nemli bir bez örtüp 10 dakika dinlendiriyoruz. Bu sırada iç harç için olan malzemeleri karıştırıp bir kenarda hazır ediyoruz.
Dinlenmiş bezelerimizi oklava yada merdane yardımıyla kalın olmayacak şekilde açıyoruz. Bıçak yada kesici yardımıyla hamurumuzu küçük karelere bölüyoruz.Her kareye iç harçtan koyup bohça şeklinde kapatıyoruz. Bütün hamurları bitirdikten sonra kaynamış su içersinde mantılarımızı yaklaşık 10 dakika haşlıyoruz. Haşlanan mantılarımızı süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra (yapışmayıp daha diri olmaları için soğuk sudan geçiriyoruz) servis tabağına alıp üzerine önce sarımsaklı yoğurt sonra salçalı sos dökerek servis yapıyoruz. Afiyet olsuuuun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder