Malzemeler :
- 1 kg taze fasülye
- 100 g kıyma ( dana kuşbaşıda kullanabilirsiniz)
- 1 orta boy kuru soğan
- isteğe göre 1 diş sarımsak (çok yakışıyor)
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- sıvı yağ
- tuz
- pul biber
- sıcak su
Fasülyelerimizi yıkayıp ayıkladıktan sonra 2 yada 3'e bölerek küçük parçalar haline getiriyoruz. Tencereye sıvı yağ koyarak önce kıymayı kavuruyoruz. Sonra ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekliyoruz tekrar kavuruyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra kabukları soyulmuş küçük doğranmış domatesleri ekleyip 2 dakika daha kavuruyoruz. Üzerine salçamızı ve fasülyelerimizi ekleyip kısık ateşte arada bir karıştırarak kavrulmalarını bekliyoruz. Fasülyeler kavrulup suyunu bırakmaya başlayınca üzerine az miktarda sıcak su ekliyoruz (soğuk su eklerseniz fasülyeler sertleşir). Son olarak tuz ve pul biber ekleyerek kısık ateşte fasülyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder