Malzemeler :
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 200 g yumuşak margarin
- 1,5 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı tuz
- aldığı kadar un
- 1 yumurta sarısı
- çörek otu
Hamur için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırıyoruz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyoruz. Merdane ile 1 cm kalınlığında açıyoruz. İstediğimiz şekli vererek (ben şekilli kalıpları kullandım) yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürüyoruz. 180 derecede mümkünse turbolu fırında kurabiyeler kızarana dek pişiriyoruz. Resimlerdende görülgüğü gibi bu ölçülerle 2 tepsi çıkıyor. Kalabalık misafirler için oldukça ideal bir kurabiye çeşidi. Afiyet olsuuuuun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder