29 Nisan 2013 Pazartesi

Meyveli ve Jöleli İrmik Tatlısı


Malzemeler :

  • 1 paket bitkisel muzlu veya kivili jöle
  • 1 adet kivi
  • 1 adet muz
  • 1 lt süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı :
Muz ve kivileri küp küp doğrayıp kasenin dibine diziyoruz. Jöleyi paketin üzerinde yazdığı gibi  hazırlayıp meyvelerin üzerine kasenin 1/3'ünü kaplayacak şekilde döküyoruz. Kaseleri jölenin donması için buzdolabına kaldırıyoruz. Diğer tarafta süt ve irmiği karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya yakın içine şeker ve vanilya ekliyoruz. İnince üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirip ılımaya bırakıyoruz. Ilıyan muhallebiyi dolaptaki jölelerin üzerine kasenin ağzına kadar dolduruyoruz. Tekrar dolaba koyuyoruz. Soğuduktan sonra keseleri servis tabağına ters çevirerek servis yapıyoruz.Afiyet olsuuuun...
NOT:  Kaseyi ters çevirirken bir bıçak yardımıyla kasenin etrafını geçerseniz muhallebi düzgün bir şekilde kaseden ayrılır.

18 Nisan 2013 Perşembe

Vişneli Mini Pastalar

Malzemeler :

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı vişne suyu 
  • 1 kase vişne veya vişne reçeli
  • 1 paket kremşanti ve 1 bardak soğuk süt
Yapılışı :
Şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra un, yağ, süt, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpıyoruz. Son olarak içine çekilmiş fındık koyarak şöyle bir karıştırıp kek kalıplarına kek kağıtlarını yerleştirip kek hamurundan birer kepçe döküyoruz. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Kekler çıktıktan sonra sıcakken vişne suyu ile ıslatıp soğumaya bırakıyoruz. Bu sırada süt ile kremşantiyi çırpıyoruz. Soğuyan keklerin üzerini süsleyip en üstüne vişne tanesi koyarak soğuk olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsuuuun...

16 Nisan 2013 Salı

Süslü Sultan Sarması

Malzemeler :

Dış kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • yarım paket hazır çikolata sos
  • 1 paket vanilya
  • yarım su bardağı şeker
iç kreması için;
  • 1 su bardağından biraz az süt
  • 1 paket krem şanti
üzeri için 
  • hindistan cevizi
Yapılışı :
Fırın tepsisini streç filim ile kaplıyoruz. Hindistan cevizini küçük boy fırın tepsisine hiç boş yer kalmayacak şekilde döküyoruz. Diğer tarafata dış kreması için olan malzemelerin hepsini karıştırıp koyu kıvamlı krema elde ediyoruz ve sıcakken hindistan cevizinin üzerine döküyoruz. Soğuduktan sonra süt ve kremşantiyi çırpıp üzerine yayıyoruz. İsteğe bağlı şekilde üzerine fındık, ceviz dökerek bir gece buzlukta bekletiyoruz. Ertesi gün buzluktan çıkarıp 15 dakika bekliyoruz ve tepsiyi boyuna kesiyoruz ve streç filim yardımıyla iki büyük rulo  yapıyoruz sonra bu ruloları 2 cm genişliğinde keserek buzdolabının altında 1 saat bekletip servis yapıyoruz. Afiyet olsuuuun...

10 Nisan 2013 Çarşamba

Pofuduk Poğaça

Malzemeler :

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket kuru yada yaş maya
  • aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Üzeri çin ;   yumurta sarısı ve çörek otu
  • içi için;  peyaz peynir ve maydanoz
Yapılışı:
Ilık süt şeker ve mayayı önce karıştırıyoruz. Sonra un ve tuzu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Bu hamura 1 su bardağı sıvı yağı yavaş yavaş yoğurarak yediriyoruz. Hamur yağı tamemen yedikten sonra yarım saat kadar oda sıcaklığında maylandırıyoruz. Sonra iç malzemesini koyarak şekil verdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarırı sürerek çörek otu serpiyoruz ve 170 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsuuuun...




Genel Genel